Kahviloiden eri kahvijuomat

Kahvi on Suomen suosituimpia juomia. Eri kahvijuomat voidaan nauttia kylmänä tai kuumana ja niiden valikoima on erittäin laaja.

Mitä kahvi on?

Kahvi on kahvipensaan pavuista paahdettu ja jauhettu juoma. Se voidaan valmistaa eri tavoin, yleisimmin kahvinkeittimellä, pressopannulla tai espressokeittimellä. Kahvijuomissa käytetään eri määrä eri vahvuista kahvia sekä erilaisia maitoja, kermoja tai kasvipohjaisia tuotteita. Kahvijuomissa voidaan käyttää vaahdotettua kermaa tai maitoa sekä erilaisia maku- ja makeutusaineita.

Mitä espresso on?

Espresso on vahva tummapaahtoinen kahvi, joka on alkujaan Italian alueelta. Espressoa valmistetaan espressokeittimellä, jossa pieni määrä vettä menee kovalla paineella tiukkaan pakatun kahvijauheen läpi. Espressoa käytetään lähes kaikkien kahvijuomien pohjana, mutta sitä voidaan myös nauttia sellaisenaan.

Muita kahvijuomia

  • Caffe Americano on kahvijuoma, jossa espressoon lisätään hieman kuumaa vettä. Näin se ei ole yhtä vahvaa kuin normaalisti espresso ja se muistuttaa maultaan enemmän suodatinkahvia.
  • Caffe Cubano on espresso, johon lisätään tummaa sokeria. Nimensä mukaisesti Caffe Cubano on lähtöisin Kuuban alueelta ja se on erittäin suosittua Floridan osavaltion eteläosissa. Maultaan juoma on makeampi ja tahmeampi kuin normaali espresso.
  • Cafe Au Lait on suosittu maitojuoma, joka on alkujaan Ranskasta. Kahvijuoma valmistetaan höyrytetystä maidosta sekä kahvista. Juoman pohjana voidaan käyttää normaalia suodatinkahvia tai pressokahvia. Cafe Au Lait sisältää saman verran kahvia ja maitoa ja se tarjoillaan suuresta kulhosta.
  • Cappuccino on espressopohjainen kahvijuoma, jossa on höyrytettyä maitovaahtoa sekä kuumaa maitoa. Juomassa käytetään kaikkia osia yhtä paljon. Cappuccino on lähtöisin Italiasta ja se tarjoillaan useimmin posliinimukista.
  • Cafe Latte on korkeasta lasista tarjoiltava kahvijuoma, jonka pohjana käytetään espressoa. Espresson lisäksi juomaan tulee reilusti höyrytettyä maitoa ja juoman päälle tulee vaahdotettua maitoa. Caffe Latteen voidaan lisätä erilaisia makuaineita, jotta juomasta tulee omien mieltymysten mukaista.
  • Cafe Frappe on kreikkalaislähtöinen jääkahvi, joka valmistetaan pikakahvista. Juomaan tulee pikakahvin lisäksi vettä, sokeria ja jääpaloja. Juoma sekoitetaan tehosekoittimessa tasaiseksi ja se on koostumukseltaan vaahtoinen. Frappe on suosittu etenkin kuumalla ilmalla ja siitä on saatavilla erilaisia variaatioita makuaineiden ansiosta. Juoma tarjoillaan korkeasta lasista pillin kera.