Kissakahviloissa otetaan innokkaasti valokuvia

Maailmalta löytyy jos jonkinlaisia kahviloita. Ihmisten iloksi kahviloille on kehitetty mitä mielikuvituksellisimpia konsepteja, joista osa toimii ja osa ei. Nykyään on olemassa esimerkiksi erilaisilla teemoilla varustettuja kahviloita kuten vietnamilainen kahvila, eteläamerikkalainen kahvila, luomukahvila, hyväntekeväisyyttä harjoittava kahvila, valokuvakahvila, viittomakielinen kahvila ja monia muita. Yksi maailmalla erittäin suurta ihastusta osakseen saanut kahvilatyyppi on kissakahvila.

Kissakahvila kuulostaa kiehtovalta idealta, jota monet kissojen ja ylipäätään eläinten ystävät haluavat ehdottomasti päästä kokeilemaan. Idea on loistava: Kissakahvila on tavallinen kahvila, jossa tarjoillaan kaikkea, mitä kahviloissa yleensä tarjoillaan, kuten kahvia, teetä, kaakaota, pullaa, muffineja, kakkuja, keksejä ja joskus ruokiakin, mutta tavanomaisen kahvilaympäristön keskellä kulkee kaikessa rauhassa kissoja! Kissakahvilat ovat kissojen koteja ja siellä kahvittelevat pääsevät viettämään mukavia hetkiä kissojen seurassa. Jotkut kissat saattavat olla kovin seurallisia ja tulla jopa syliin kehräämään, kun taas osa tyytyy seuraamaan kahvittelijoiden kahvihetkeä katon rajasta esimerkiksi kiipeilytelineen päältä. Kissat tuovat kahvilaan kodikkuutta ja tietenkin roppakaupalla söpöyttä.

Usein kissakahviloissa on sisustuksessakin sovellettu kissateemaa. Saattaa esimerkiksi olla, että kahvilan seinille on ripustettu valokuvia kissoista. Näin ollen jotkut valokuvakahvilat voivat olla myös samalla kissakahviloita. Kissateema voi toistua esimerkiksi kahvikupillisen pintaan piirretyissä kissojen kasvoissa tai kahvilan käyttämissä astioissa. Konsepti on niin jännittävä ja hauska, että näissä kahviloissa otetaan mahdollisesti enemmän valokuvia kuin missään muualla.

Suomessakin toimii kissakahvila, joka tunnetaan nimellä Helkatti ja joka sijaitsee Helsingin Kampissa. Tämä Helsingissä toimiva kissakahvila toimii pitkälti samalla periaatteella kuin monet muutkin kissakahvilat eri puolilla maailmaa. Ideana on se, että kahvilaan saapuvat asiakkaat maksavat kahvilalle muutamien eurojen suuruisen “sisäänpääsymaksun”, joka toimii eräänlaisena ylläpitomaksuna. Tällä rahalla kissoille saadaan ruokaa ja riittävästi hoitoa kaikissa tilanteissa. Yleensä kissakahvilassa asuvat kissat ovat taustaltaan kodittomia lemmikkejä, jotka on otettu kahvilan suojiin. Joissain kissakahviloissa asiakkaiden on mahdollista adoptoida itselleen oma kissa, mikäli siihen on ehtinyt kahvittelun lomassa ihastua. Näin ollen kissakahvilat toimivat monellakin tapaa hyödyllisesti. Ne, jotka eivät syystä tai toisesta voi ottaa itselleen kotiinsa lemmikkiä, pääsevät kissakahvilassa nauttimaan lämpimien karvapalleroiden seurasta ja ihastelemaan niiden leikkimistä.