Suomalaisia viinitiloja löytyy jo melko hyvin ympäri maata. Suomessa on kaikkiaan 25 viinitilaa ja ne ovat jakautuneet maan ympäri melko tasaisesti (pohjoista Lappia lukuun ottamatta). Viinitilat kasvattavat itse omat lajikkeensa ja valmistavat lopullisen tuotteen tilallansa. Viinejä löytyy varsinkin oman alueensa kahviloista ja ravintoloista.

Suomalaiset viinitilat ovat myös hyviä matkailukohteita, sillä niissä on erilaisia palveluja ja toimintoja saatavilla. Useat suomalaiset viinitilat tarjoavat erilaisia viinimaistiaisia, ruokailuja, luontoretkiä, majoitusta sekä tilaustapahtumia. Tiloilla valmistetaan usein viinin lisäksi myös liköörejä sekä muita väkeviä alkoholijuomia. Suomalaisilta tiloilta voi ostaa erilaisia tilan valmistamia viinejä sekä usein myös mehuja ja muita tuotteita. Pienten viinitilojen tuotteet ovatkin hyviä lahjatavaroita.

  • Alhovin Niinitila on Kuopion lähettyvillä oleva viinitila. Tilalta on saatavilla viinin lisäksi olutta, liköörejä, siidereitä, mehuja ja hilloja. Alueella on myös pieni kotieläinpiha.
  • Alitalon omenaviinitila on Lohjalla sijaitseva tila. Alueella on myös ravintola, kotieläinpiha sekä myymälä. Tilalla voidaan järjestää tapahtumia tilauksesta.
  • Hermannin Viinitila on Suomen vanhin viinitila ja siellä valmistetaan moderneja laatutuotteita. Hermannin Viinitila on Suomen ensimmäinen viinitila ja heidän tuotteitaan myydään viini- ja lahjamyymälässä.
  • Lepaan Viini- ja Puutarhatila on Vanajaveden rannalla sijaitseva tila. Tila sijaitsee kauniin 1700 -luvun kartanon alueella.
  • Mustilan viini on tunnettu likööreistään sekä makeista viineistään. Tila sijaitsee Mustilassa ja sieltä on lyhyt matka Arboretum Mustilaan.
  • Ollinmäen viinitila on kantatie 62 varrella sijaitseva tila, joka on tunnettu Ruhtinatar -kuohuviinistä ja Puntun Paavoa tuliaismyymälästä. Tilalla voidaan järjestää muun muassa hääjuhlia tai kokouksia.
  • Punaisen Tuvan Viinitila sijaitsee Alajärvellä, ja palveluihin kuuluvat erinomaiset ruoka- ja kahvipalvelut. Tila on tunnettu etenkin jälkiruoka- ja seurusteluviineistään.

Ranuan Revontuli on Ranualla sijaitseva viinitila, joka on avain Ranuan eläinpuistolla. Tila on tunnettu luonnonmarjoista valmistetuista viineistään.

  • Rönnvikin Viinitila sijaitsee Laitikkalassa Hämeessä. Tilan valikoimaan kuuluu laaja valikoima erilaisia viinejä sekä lahjatuotteita. Tilalta löytyy omat juhla- ja kokoustilat suuriinkin tapahtumiin.
  • Tammiluodon Viinitila sijaitsee Turun saaristossa. Viinitilalle pääsee sekä maa- että meriteitse. Viinitilan puodissa myydään oman tarhan omenoista ja marjoista valmistettuja tuotteita.