Valokuvakahviloita maailmalla: Montreal

Kanadan Montrealissa sijaitsee kaunis ja rentohenkinen valokuvakahvila Photo Café Montreal. Se sijaitsee melko keskeisellä paikalla De Lorimierin kaupunginosassa lähellä Saint Lawrence-jokea kaksikerroksisen rakennuksen kulmauksessa. Alue ei ole erityisen vilkasta kahvila-aluetta, joten kahvila toimii hyvin kaupunginosan asukkaiden kohtauspaikkana. Pohjoisena maana Kanadassa on vahvasti vaihtuvat sääolot ja kahvilan ikkunoista voi nähdä muuttuvat vuodenajat ja se on lämmin pakopaikka talvipakkasilla.

Photo Café Montreal on tarjonnaltaan erikoistunut hyviin kahveihin ja erilaisiin voileipiin. Sieltä saa täytettyjä patonkeja ja grillattuja paahtoleipiä. Myös smoothieita, leivonnaisia ja lounasta on tarjolla. Tarjonnassa näkyy häivähdyksenä kaupungin ranskalaisvaikutteet, eivätkä esimerkiksi muffinssit ja muut annokset ole yhtä mahtipontisen suuria kuin naapurimaa Yhdysvalloissa.

Kahvila on ranskankielinen siten, että kaikki kyltit ja mainokset ovat ranskaksi ja näyttelyiden esittelyt ovat yleensä vain ranskaksi. Kanadassa silti osataan yleensä hyvin englantia, joten palvelu varmasti sujuu myös englanniksi, jos asiakkaaksi tulee ranskaa osaamaton turisti.

Kahvilan valokuvanäyttelyt

Photo Café Montrealin valokuvakahvilamaisuus johtuu vaihtuvista valokuvanäyttelyistä. Näyttelyt kestävät yleensä pari kuukautta, kunnes kuvat seinillä vaihtuvat seuraaviin. Kesällä 2018 kahvilassa oli näyttely valokuvista matkalta brasilialaiseen Amazonin sademetsään. Kuvat oli ottanut Romain Leclerc, joka on ohjaa yleensä videoita

Keväällä 2018 kahvilassa oli Nathalie Garceaun valokuvanäyttely ihmisten muotokuvista. Sitä edeltävä näyttely koostui montrealilaisissa julkisissa tiloissa otetuista kuvista ja näyttelyn nimi oli Espaces Publics Montrealais.

Valokuvanäyttelyiden lisäksi Photo Café Montrealissa on kirjoja, joita voi vapaasti lukea ollessaan asiakkaana. Kahvilan tunnelma on kehuttu etenkin kahviensa takia ja siellä on rento ilmapiiri.

Miten Photo Café Montrealiin pääsee?

Montreal on Kanadan toiseksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Quebecin osavaltiossa maan itäosissa. Montrealista on matkaa Yhdysvaltojen rajalle vain noin 40 mailia eli noin 64 kilometriä ja Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan noin 200 kilometriä ajomatkaa. Montreal on pääosin ranskankielinen kaupunki, mutta siellä pärjää englannillakin.

Nopeimmat lennot Helsingistä Montrealiin kulkevat Lontoon kautta ja matka kestää yhteensä noin 12 tuntia. Sinne liikennöi mm. British Airways ja Air France. Halvimmillaan Montrealiin pääsee jopa 500 eurolla, mutta sellaisilla hinnoilla täytyy varautua yli vuorokauden matka-aikoihin ja moniin lentokoneen vaihtoihin.